Over ons

Annemiek van Nugteren:

"Ieder kind is uniek!"

OVER ANNEMIEK

Mijn naam is Annemiek van Nugteren.

Ik ben moeder van drie kinderen en woonachtig in Hengelo. Sinds 2012 ben ik eigenaresse van Praktijk Het Speelbos. Hier bied ik speltherapie, opvoedondersteuning en EMDR aan kinderen en jongeren. 


Nadat ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb afgerond, heb ik 15 jaar binnen een instelling voor kinderen met een lichtverstandelijke handicap en gedragsproblematiek gewerkt. Eerst als groepsleidster op een crisisgroep en toen ik de opleiding Speltherapie had afgerond, ook als speltherapeut. 


In de praktijk merk ik dat er vaak gekeken wordt naar het problematisch gedrag van een kind en men dit gedrag vervolgens tracht om te buigen naar wenselijk gedrag. Ik vind het daarentegen belangrijk om juist te kijken waar het gedrag vandaan komt in relatie tot het gevoel dat het kind daarbij ervaart. Speltherapie acht ik hiervoor een waardevol hulpmiddel.


In mijn visie is ieder kind uniek, heeft ieder kind een eigen verhaal en zijn kinderen niet in hokjes te plaatsen.


Samen zoeken naar de mogelijkheden en krachten van het kind staat centraal binnen mijn praktijk.


Opleidingen:

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening
  • Speltherapie Post HBO
  • Opleiding tot EMDR therapeut Suzan Geerts:

"Altijd afstemmen en contact maken het kind."

OVER SUZAN

Mijn naam is Suzan Geerts. Ik ben moeder van drie kinderen en woonachtig in Hof van Twente. Op de dinsdag ben ik werkzaam als speltherapeut bij het Speelbos in Borne en daarnaast werk ik als speltherapeut bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


Ik heb gewerkt in het (speciaal)basisonderwijs en was daar vooral bezig met de sociaal emotionele kant van het kind en wilde mij hier graag nog meer in verdiepen en handvatten krijgen om kinderen verder te helpen. Ik ben toen de post-HBO-opleiding Speltherapie gaan doen in Utrecht. Deze heb ik in 2010 afgerond.


Sindsdien werk ik als speltherapeut binnen een grote instelling en bij het Speelbos. Voor mij een ideale combinatie. Aan de ene kant kan ik in het Speelbos ouders nog intensiever betrekken bij de behandeling van hun kind. Tegelijkertijd blijf ik vanwege mijn werk bij de instelling op de hoogte van ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Ook het contact met andere specialisten en het volgen van cursussen en intervisietrajecten houden me scherp. Naast PABO, acte speciaal onderwijs en de opleiding Speltherapie ben ik ook geschoold in Sensorische integratie en kijk ik mee met de prikkelverwerking van kinderen.


Mijn uitdaging is altijd om af te stemmen en contact te maken met het kind. Dit in een veilige, prettige en vertrouwde omgeving, zodat het kind zichzelf kan zijn, ervaringen kan verwerken, nieuwe ervaringen opdoen en weer in zijn kracht kan komen te staan.