Over ons

Annemiek van Nugteren:

"Ieder kind is uniek!"

OVER ANNEMIEK

Mijn naam is Annemiek van Nugteren.

Ik ben moeder van drie kinderen en woonachtig in Hengelo. Sinds 2012 ben ik eigenaresse van Praktijk Het Speelbos. Hier bied ik speltherapie, opvoedondersteuning en EMDR aan kinderen en jongeren. 


In de praktijk merk ik dat er vaak gekeken wordt naar het problematisch gedrag van een kind en men dit gedrag vervolgens tracht om te buigen naar wenselijk gedrag. Ik vind het daarentegen belangrijk om juist te kijken waar het gedrag vandaan komt in relatie tot het gevoel dat het kind daarbij ervaart. Speltherapie acht ik hiervoor een waardevol hulpmiddel.


In mijn visie is ieder kind uniek, heeft ieder kind een eigen verhaal en zijn kinderen niet in hokjes te plaatsen.


Samen zoeken naar de mogelijkheden en krachten van het kind staat centraal binnen mijn praktijk.

Mijn naam is Marleen Rothengatter. Ik ben moeder van een zoon en dochter en woonachtig in Hof van Twente. Op maandag en dinsdag ben ik werkzaam als speltherapeut bij het Speelbos in Borne en op donderdag en vrijdag als speltherapeut bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


De volgende opleidingen heb ik gevolgd: SPH Sociaal Pedagogische Hulpverlening en de Master Speltherapie. Jaarlijks volg ik na- en bijscholing om mijzelf scherp te houden en mij te verdiepen in onderwerpen die ik in de praktijk tegenkom. Het liefst ga ik oplossingsgericht te werk en ik denk in mogelijkheden.


Het is voor mij iedere keer de uitdaging en de wens om het kind en zijn/haar gezin weer in hun eigen kracht te komen laten staan. Hierbij kijk en luister ik naar het kind of jongere en sluit aan in therapie met spel en andere creatieve werkvormen.Marleen Rothengatter:

" Leren, verwerken en nieuwe ervaringen opdoen "

OVER MARLEEN